Nieuw projectteam

Joey van Driessen
"Ik ben Joey van Driessen, woonachtig in Lemelerveld met mijn vrouw en prachtige dochter van bijna 2,5 jaar oud. Als zoon van een vader met ASS problematiek die verblijft in één van de woonvormen van het RIBW, ben ik nauw betrokken bij het onderwerk ‘Netwerkondersteuning’. Momenteel werk ik als coach adviseur voor de medezeggenschap bij het RIBW. Voorheen was ik begeleidingscoördinator in Ommen en later in Dalfsen. Vanuit dit werk heb ik ervaring opgedaan met projectmatig werken op gemeentelijke schaal en ik begin dan ook met veel frisse ideeën aan mijn taak als projectleider voor project ‘Netwerkondersteuning in buurt en wijk’. Ik hoop dan ook dat we samen met alle deelnemende gemeentes, provincie, aangesloten organisaties en alle andere betrokken deelnemers van het project kunnen komen tot een mooi en gedegen onderzoek gestart door de onderzoekers van Viaa." 


Alke Haarsma
"Mijn naam is Alke Haarsma. Als nieuwe hoofdonderzoeker van het project ‘Netwerkondersteuning in buurt en wijk’ neem ik het stokje over van Femmianne Bredewold. Dat doe ik sinds september 2015 vanuit mijn werk bij de Wmo-werkplaats Zwolle, het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van Hogeschool Viaa. Ik werk dan wel in Zwolle, maar ik woon nog steeds in het heuvelige Maastricht, samen met mijn man Auke en zoon Syb van 1,5. In Maastricht heb ik cultuurwetenschappen gestudeerd, en daarna gewerkt bij Zuyd Hogeschool als onderzoeker op het gebied van cliëntenparticipatie in de zorg. En bij het Huis voor de Zorg als belangenbehartiger van het perspectief van zorgvragers. Om dat perspectief onder de aandacht te brengen heb ik de verhalen verzameld van burgers over de zorg en/of hulp die zij geven danwel krijgen van mensen om hen heen.

Het drijft mij als onderzoeker om de verschillende perspectieven en ervaringen, van mensen in hun rol als cliënt, buurman of buurvrouw, vrijwilliger, naaste, professional ook in dit onderzoek boven tafel te krijgen. Ik en mijn collega’s Monica Stouten-Hanekamp en Marissa Riphagen-Fikse gaan binnenkort op de vier locaties starten met de volgende stap in het onderzoek. Ik zal bijvoorbeeld vooral bij ’t Noaberhuus in Dalfsen betrokken zijn. We gaan meedoen, we kijken en luisteren en we schrijven op wat we zien en horen. We hopen hier samen met alle betrokkenen veel van te leren en samen met hen te kunnen werken aan het versterken van netwerken van mensen met een beperking in hun buurt en wijk."