Aanbevelingen voor verder onderzoek

De tussentijdse uitkomsten van het onderzoek bespreken we in de ontwikkelbijeenkomsten met de sociale professionals, ervaringsdeskundigen, ambtenaren van betrokken gemeenten, experts op het gebied van het versterken van sociale netwerken van mensen met een beperking en een docent en onderzoekers. Het doel van deze bijeenkomsten is het omzetten van de (tussentijdse) uitkomsten in handvatten voor de praktijk. Daar wordt in zes bijeenkomsten naar toe gewerkt. 

De eerste ontwikkelbijeenkomst vond plaats op 17 november bij De Ontmoeting in Zwartsluis, één van de locaties uit het onderzoek. De middag begon met een rondleiding op de locatie. Daarna gingen we samen aan de slag en bespraken we de resultaten.Wat valt op? Wat mis je nog vanuit je eigen werk? Waar doet dit je aan denken? Gezamenlijk kwamen we tot de aanbeveling om het spanningsveld tussen de verwachtingen van gemeenten en behoeften van bezoekers van de locaties verder te onderzoeken. 

  
Bekijk de presentatie van 17 november


Tot het einde van het onderzoek in juni 2018 volgen er nog vijf bijeenkomsten. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 21 maart 2017. Heb je interesse? Neem dan contact op met Yvonne Sprick of Monica Stouten-Hanekamp.